Om Simutek

Historik

1976 startade Anders Bergman företaget Simutek vars namn är hämtat från simuleringsteknik. Företaget gjorde matematiska modeller för flygplanssimuleringar på HP-kalkylatorer. Snart skulle mikrodatorn bli introducerad och med denna nya teknik ökade bredden på uppdrag. Simutek fick bland annat uppdrag att skapa kontrollprogram för penninglotteriets dragning och skapa värderingsmodell för hus.

I början på 1980-talet kom Anders i kontakt med tryckeribranschen via herrarna James Nyström på Nyströms bokbinderi och Ralph Arback på Nacka Offset. De hade önskemål om att automatisera kalkylprocessen med hjälp av mikrodatortekniken. Lösningen blev GKS och på den vägen är det. GKS var ett program för DOS-system. På denna tid fanns det fler operativsystem som konkurrerade, från Concurrent DOS, Novell och Microsoft.

I början på 1990-talet var det dags för nästa generation GKS. Ambitionen var ett fullt integrerat system som förutom kalkyleringen även hanterade offert, order och fakturering.

Nästa decenium lanserades GKS3 som genast blev en succé. Systemet var byggt för Windows och var kraftigt förenklat och intuitivt jämfört med tidigare versioner.

Finansiellt

Simutek är ett solitt företag som genom åren prioriterat finansiell stabilitet och god lönsamhet. Med denna strategi har vi successivt kunna växa och bli marknadsledande där vi finns representerade. Simutek är sedan 15 år Trippel-A noterat.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Företagsdata

Organisationsnummer: 556192-5024. Godkänd för F-skatt.

Styrelsens säte: Stockholms län och Sollentuna kommun


CIP4 Full MemberGenom vårt fulla medlemskap i CIP4 har vi möjligheten att utveckla och sälja lösningar som använder standarden JDF. JDF är en digital arbetsorder som kan sändas mellan moderna produktionsenheter. Detta möjliggör ett automatiserat arbetsflöde genom hela produktionskedjan.


Microsoft Certified Partner Silver with Independant Software Vendor competencySimutek är Microsoft Certified Partner och tilldelats ISV (Independant Software Vendor) Competency. Vi är stolta över detta och ser det som ett bevis på vår strävan efter kvalitetssäker och stabil applikationsutveckling. Detta är även ett viktigt led för att fortsättningsvis kunna leverera framtidssäkra produkter för Windows Server™ Platform.


Ägare och succession

Simutek är grundat av och ägs till 100 procent av Anders Bergman. Inom företaget finns hela familjen Bergman representerade och successionsplanerna är klargjorda.