Snabb leverans med GKS Distribution

VITT Grafiska produktion är en av våra kunder som vi haft ett långt samarbete med. När det begav sig 2004 var det Dag Wassberg i egenskap av VD för Wassberg & Skotte som investerade i GKS och med tidens gång har det blivit fler funktioner och moduler i GKS för Vitt Grafiska.

VITT Grafiska kör alla GKS-modulerna idag. En modul som de introducerade för ett par år sedan och idag förlitar sig på för hanteringen av leveranser är GKS Distribution. Åsa Thorwaldsson är den som arbetar mest i GKS Distribution och här förbereds mellan 30-40 leveranser per dag. Åsa var lite skeptisk till en ny hantering av leveranser innan implementationen men var den som förvånade alla genom att omgående efter igångkörningen uttrycka sitt nöje med modulen.

Snabb leverans med GKS Distribution

”Allt går mycket smidigare och fortare än förut. Överlag är säljarna duktiga på att förbereda ordern med leveransadresser och distribution av upplagan i GKS Kalkyl och då är det bara för mig att välja transportsätt och frisläppa leveransen.”

VITT använder sig mest av transportörerna DHL och Posten. De har också kopplat på en lokal budfirma som de använder sig mycket av inom Stor-Stockholm. Denna transportör har de också satt upp med EDI-överföring vilket underlättar återkopplingen gällande leveransen.
Spårbarhet och avisering via mail eller sms är nu också inbyggt i GKS Distribution och detta är något som också används i de fall det uppstår frågor kring en leverans.

Åsa avslutar med att konstatera att mycket vill ha mer. ”Jag använder ju GKS Distribution dagligen och tycker att det fungerar jättebra men jag ser gärna att det byggs in fler tilläggstjänster och nya funktioner”.