GKS och Agfa StoreFront – lyckad kombination i skarp drift

GKS och Agfa StoreFront - lyckad kombination i skarp drift

E-handel ökar starkt och det märks i behovet av ett mer integrerat och automatiserat flöde. VITT Grafiska har satsat på och haft en lyckad igångkörning av GKS E-handel med koppling till Agfa StoreFront. Denna produktkoppling innebär ett produktionsflöde med JDF från Agfas beställningsportal StoreFront in till GKS. VITT har idag ett trettiotal kunder upplagda för denna typ av beställningsflöde. Fredrik Avenhammar, miljö- och kvalitetssamordnare på VITT, är den som varit drivande sedan starten.

”Om man jämför med tidigare då vi knappade in ordrar i GKS Kalkyl som kommit in via mail så är detta en stor effektivisering. Vi har också haft GKS PlaceSimpleOrder som genererar friordrar men det var inte hundraprocentigt då vi missade produktionsstatistiken och det faktum att endast riktiga produktionsordrar kan köras i GKS Plan.”

GKS E-handel är en modul för att administrera artiklar för produktion eller inköp, on-demand eller på lager för slutkunden. Ett definierat gränssnitt (API) möjliggör för koppling mot valfri portal. Nyckelfärdiga lösningar finns idag mot Haikom webportal och Agfa Storefront.

”Med den här kopplingen minskar vi administrationen till ett minimum och produktionsordern innehåller all information när den kommer in. Det fungerar jättebra. I GKS Plan så ser man att jobbet får en JDF-symbol och skickas som sådant när produktionen är redo. När ordern är levererad så frisläpper jag den i GKS E-handel och då ligger den redo för fakturering i GKS Kalkyl.”